Leiderschap & Teams

Wat maakt dat de meeste veranderpogingen niet echt slagen? Dat we ondanks alle goede bedoelingen toch vaak in gedoe en frustratie belanden? Dat we niet echt door kunnen pakken? Als een organisatie of een team moet of wil veranderen, begint dat met het vergroten van bewustzijn van- en aandacht voor alle perspectieven in de samenwerking. We noemen dat een integrale aanpak.  

Een mooi voorbeeld is de invoering van zelfsturende teams, waar geen managers meer zijn, maar wel meer collectief leiderschap verwacht wordt. Het management moet echter wel leren het team op een andere manier vast te houden. Niet alleen de organisatorische kant heeft daarbij aandacht nodig. Juist ook aandacht voor de verandering van de interne perspectieven, van zowel individuen als van het collectief, zal de invoering van zelfsturing pas echt een goede kans van slagen bieden.

Het onderzoeken en veranderen van de interne perspectieven voelt voor ons oude brein vaak ongemakkelijk of kwetsbaar. Waardoor we er te snel aan voorbij gaan. Dit proces vraagt moed, commitment en een open blik. Een stevig fundament van innerlijk leiderschap helpt daarbij.  

Wij werken bij verandertrajecten liefst niet alleen met de teamleden, maar ook met de leiders en het management. Want die zijn het kantelpunt in het slagen van een gewenste of noodzakelijke verandering. Een organisatie of team kan niet op een hoger niveau presteren dan waar het leiderschap zich qua bewustzijn, vermogen en capaciteit bevindt. Een verandertraject gaat dan over ontwikkeling van individuen, team én de organisatie. Zo leidt een kleine interventie tot een groter resultaat! 

Vitaal samenwerken

Wil je leren hoe je in deze turbulente wereld met je team een stevig fundament voor goed samenwerken bouwt?

Leiderschap
Ontwikkeling

Wil je je leiderschap versterken?
Waardoor jij en je team effectiever samenwerken, ontwikkelen en betere resultaten halen? 

Team
Coaching

Wil je de samenwerking in  het team verbeteren? Omdat er uitdagingen zijn of omdat het in de samenwerking schuurt en je samen niet verder komt?

Compassionate
Leadership

 Leer de essentiële mindset en vaardigheden!

Mindful Zelfcompassie

‘One skill that can change the world’

Een stevig fundament begint bij jezelf. Een fundament van waaruit jij je talenten kunt inbrengen en de verbinding met anderen kunt versterken. Juist als situaties lastig en uitdagend zijn, er emoties opspelen en er tegenstellingen of conflicten ontstaan. Je veerkracht vergroot je door je bewust te verbinden met je innerlijke staat en deze positief te managen.

Je reageert als mens bij perceptie van gevaar, ongemak of negatieve emoties snel met automatisch gedrag. Als je jezelf daarvoor ook nog bekritiseert, zet je jezelf nog meer onder druk. Waardoor ineffectiviteit, maar ook stress en burn-out op de loer liggen. Dit gebeurt vaak bij mensen die geneigd zijn om de lat hoog te leggen, van wie door organisaties veel wordt gevraagd en die graag een waardevolle bijdrage willen leveren.

 

  • Stel jij hoge eisen aan jezelf en aan je werk?
  • Ben jij vaak hard en kritisch naar jezelf en/of naar anderen?
  • Vind je het lastig om fouten te maken of kritiek te krijgen?
  • Merk je dat je regelmatig piekert of juist veel afleiding zoekt?
  • Zorg je vaak beter voor de ander of je werk dan voor jezelf?
  • Voel je je regelmatig onrustig of gestrest?

Als je een paar vragen met ja beantwoordt, is het waardevol om een training in Mindful Zelfcompassie te doen. Lees wat Mindful Zelfcompassie is en waarom goede zelfzorg de wereld kan veranderen.
Wil jij je veerkracht, verbinding en innerlijke rust vergroten?
Bekijk ons aanbod hieronder en meld je aan. 

Mindful Zelfcompassie Kennismakingsworkshop
Maak kennis met de kracht van Mindful Zelfcompassie en leer direct praktische vaardigheden om je veerkracht te vergroten.
Mindful Zelfcompassie Training

Leer in 8 sessies van 3 uur of een training van 4 dagen de essentie van goede zelfzorg, veerkracht en vitaliteit.

Mindful Zelfcompassie Training voor artsen en andere zorgprofessionals

Leer in 6 online sessies van 1,5 uur hoe je met praktische vaardigheden
je zelfzorg en veerkracht  versterkt.

Mindful Zelfcompassie Individueel traject

Liever een individueel traject op maat? Dat kan ook. Met Mindful Zelfcompassie training & coaching.

Individuele Coaching

In je streven naar je werk op een goede en vitale manier te doen, word je soms onbewust belemmerd door jezelf. Want ook al weet je wat je wil en zijn je bedoelingen goed, onder invloed van druk en stress vertoon je soms ander gedrag. Wat je doet en waarom, en of dat wel klopt met hoe je wil zijn, raakt in de dagelijkse drukte nogal eens uit zicht. Het uiten van twijfels en onzekerheden is niet altijd even eenvoudig of soms niet mogelijk vanwege de positie die je in de organisatie bekleedt. 

Coaching is een vorm van professionele begeleiding waarbij de coach als gelijkwaardige partner jou ondersteunt in het behalen van je zelfgekozen doelen. Lees verder over onze aanpak bij coaching

Worstel je met persoonlijke vragen over jouw functioneren in je werkcontext of heb je behoefte aan een sparringpartner om te reflecteren op jouw situatie of uitdaging? Dan zou individuele coaching iets voor je kunnen zijn.

Voor Professionals

Op zoek naar een coach die werkelijk naar jou luistert en je aanzet tot actie?

Voor Leiders

Op zoek naar een stevige coach die je context begrijpt en de scherpte niet schuwt?

Voor Executives
Mindful Zelfcompassie Individueel traject

Liever een individueel traject op maat? Dat kan ook! Met individuele Mindful Zelfcompassie coaching.