Mindful Zelfcompassie

Wat is Mindful Zelfcompassie?

Mindful Zelfcompassie is een bewust vriendelijke en begripvolle houding naar jezelf. Juist in situaties die lastig, pijnlijk of uitdagend zijn. Of als je persoonlijke tekortkomingen ervaart en – net als ieder ander – soms fouten maakt. Helaas zijn we niet altijd vriendelijk en begripvol naar onszelf; veel mensen hebben een sterke interne criticus. Die lijkt het goed met ons voor te hebben, maar het effect is juist averechts. Door (onbewust) zo kritisch op jezelf te zijn, verhoog je je stressniveau en blijf je gemakkelijk hangen in ineffectieve patronen.

Het is waardevol om je menselijke gebruiksaanwijzing en behoeften beter te leren kennen en er effectief mee om te gaan. Hierdoor verminder je stress, vergroot je je veerkracht en ben je in staat om ook in de samenwerking met anderen een goede en veilige basis te creëren. Waardoor we allemaal minder snel in ineffectieve patronen schieten en gezond en vitaal kunnen werken aan goede resultaten.

‘One skill that can change the world’

Wij zijn een absolute fan van Mindful Zelfcompassie, omdat je hiermee de eindeloze cirkels van (zelf)verwijt, haat, wrok, boosheid doorbreekt die veel energie kosten en je weerhoudt om te ontwikkelen en te floreren. Mindful Zelfcompassie helpt je om stevig te blijven staan in lastige situaties, waardoor je ongemak, gedoe, diversiteit, conflict en tegenstellingen anders omarmt en een nieuwe weg in kan slaan die beter past bij wat nodig is.

Zelfcompassie is toch iets voor ‘watjes’?

Er zijn veel misverstanden over zelfcompassie. Bijvoorbeeld dat het egoïstisch maakt of dat je geen dingen meer voor elkaar kan krijgen. Juist het tegendeel blijkt waar. Je leert om de onvermijdelijke lastige en pijnlijke situaties beter te dragen en je gaat er op een gezonde manier mee om. Dit komt ten goede aan jezelf,  je werk en de mensen met wie je samenwerkt en -leeft. Het ondersteunt je om je te verbinden met je intentie, emoties en je lichaam, waardoor je minder snel in de mindtraps van je oude brein stapt. Het vermogen tot compassie en zelfcompassie zit al in ons systeem is prima te trainen.

Training in Mindful Zelfcompassie

Met de training vergroot je je eigen hulpbronnen. Je bouwt stap voor stap je kennis op en je krijgt oefeningen waarmee je in de in de praktijk aan de slag gaat. Je leert hoe je je ‘state of mind’ bewust positief kan beïnvloeden. Je legt hiermee een stevig fundament voor innerlijk leiderschap, waardoor je met meer veerkracht omgaat met uitdagende situaties. In de training is ontdek je wat het beste bij jou past om jouw vermogen tot zelfcompassie verder te ontwikkelen. De trainingen worden gegeven in een warme, veilige sfeer en met de nodige humor.

Wetenschappelijk onderbouwd

Inmiddels zijn er meer dan 1000 onderzoeken die het effect van Mindful Zelfcompassie hebben vastgesteld. Onze trainingen zijn gebaseerd op het gedachtengoed van Kristin Neff en Chris Germer. Zij hebben de positieve impact van training in Mindful Zelfcompassie uitgebreid onderzocht.
Door training in zelfcompassie:

  • verminder je klachten van (faal) angst, piekeren en perfectionisme;
  • vergroot je je veerkracht, zelfmotivatie en zelfvertrouwen in lastige situaties;
  • sta je emotioneel sterker in het leven;
  • kun je fysiek ongemak beter dragen;
  • ga je effectiever om met stress, tegenslag en uitdagende  situaties;
  • onderhoud je betere (werk)relaties, zonder jezelf hierin te verliezen;
  • creëer je meer innerlijke rust en compassie voor jezelf en anderen.
Mindful zelfcompassie en Humanity at work

Humanity at work levert graag een positieve bijdrage aan groei van mensen, menselijkheid en vitaal samenwerken in organisaties. We hebben zelf aan den lijve ervaren hoe zelfcompassie je kan ondersteunen in het versterken en helen van de relatie met jezelf en anderen. Wij zijn getraind en gecertificeerd door het Centre for Mindful Selfcompassion. En we zijn ervan overtuigd dat het bewust beïnvloeden van je ‘state of mind’ een bijdrage levert aan een gezondere en betere wereld.