‘The only thing we can control is our mindset. The opportunity is to choose to become the leader you wish you had’ 

– Simon Sinek

Voor leiders

Als directeur, manager of ondernemer ben je zichtbaar in jouw organisatie. Met name voor executives geldt dat aan de top van organisaties de zaken soms net wat anders liggen. Van jou wordt verwacht dat je je zaken op orde hebt. Het uiten van twijfels of onzekerheden is niet altijd even eenvoudig gezien de positie die je bekleedt. Binnen jouw organisatie is er misschien niet altijd een plek waar jij je vragen en uitdagingen kan delen of iemand te vinden die werkelijk naar jou luistert, die open vragen stelt en die jou kan spiegelen.

Uitdaging voor leiders
In deze complexe wereld hebben leiders meer dan ooit ruimte nodig waar ze kunnen nadenken over de eisen en verwachtingen die aan hen worden gesteld, waar zij weer in balans kunnen komen en weer kunnen afstemmen op hun persoonlijke visie en thuisbasis. Door individuele coaching vergroot je je blikveld op jouw complexe en dynamische context. Het coaching proces resulteert in een toegenomen bewustzijn over jezelf en de situatie waarin je je bevindt. 

Onze aanpak
We werken vanuit een diep vertrouwen in jouw ontwikkelpotentieel. We onderzoeken hoe je hier bent gekomen, welke kwaliteiten je hier hebben gebracht, maar ook hoe die je nu ook kunnen belemmeren om door te groeien naar een volgende fase in je ontwikkeling. We lopen samen met je op in het onderzoeken van nieuwe perspectieven, het maken van krachtige keuzes en het experimenteren met nieuw gedrag. Passend bij jouw waarden, kwaliteiten en de bijdrage die jij graag wilt leveren.

Resultaat
Je verandert duurzaam je manier van kijken, denken en doen wat leidt tot zichtbaar resultaat in effectief gedrag. 
Dit heeft een positieve impact op je leiderschapseffectiviteit en daarmee de lange termijn prestaties van jou, je team en je organisatie.

Prijs 
Op aanvraag

Praktische zaken

  • In een eerste kennismakingsgesprek verkennen we jouw vraag of leiderschapsthema, en onderzoeken we samen of de klik bestaat om met elkaar in zee te gaan.
  • Na het kennismakingsgesprek maken we een passende offerte.
  • Een compleet coachingstraject bestaat gemiddeld uit zes tot acht sessies.
  • In coachingstrajecten voor leiders maken we graag gebruik van het 360° feedback assessment van de Leadership Circle™.
  • Een traject wordt altijd op maat gemaakt, zodat het optimaal past bij jou en je werkcontext.
  • We werken face to face, maar natuurlijk ook online.